El Centre Excursionista Comarca de Bages durant l’any organitza vàries activitats de muntanya per a tots els nivells. A continuació t’informem sobre les principals, per a més informació i inscripcions, consulta la nostra agenda on hi trobaràs tots els esdeveniments programats.

REPTE 100cimS


Un cop finalitzat el projecte SOSTRES COMARCAL, comencem una nova activitat promoguda per la FEEC, Repte “100cims” La Federació d’Entitats a confeccionat un catàleg de 522 cims que representatius i característics de la geografia catalana. A partir d’aquesta llista l’entitat anirà escollint els que cregui més atractius i adequats al nivell físic del grup.

El “Repte” no és cap competició ni té cap afany de col·leccionisme, sols pretén conèixer el país tot fent excursionisme.

Que és el Repte 100cims aquí

Marxa de resistència Rasos de Peguera – Manresa


La Marxa de muntanya Rasos de Peguera – Manresa és una ruta no circular que el C.E.C.B. organitza cada tardor que comença al xalet/refugi Rasos de Peguera, i acaba a Manresa. Té una distància de 80,5 km i desnivells de 1.383 m (+) 2.914 m (-) i 4.297 m (acumulats) i és puntuable per a la Copa Catalana de Marxes de Resistència.

El recorregut va dels Rasos de Peguera cap a Montmajor, comença amb un corriol de forta baixada i bones vistes passant per l’ermita de Sant Llorenç dels Porxos i el pla de Campllong. Després de l’avituallament de la Mina i pel bonic corriol de l’Obaga dels Tossals s’arriba al segon avituallament de Taravil, camí de Montmajor es passa per Santa Margarida de Mercadal i l’església de Correà.

La segona part el recorregut porta a Serrateix seguint la riera de Nàvel i per la riera de Sant Cugat fins a Santa Maria de Viladepost. Ja a la comarca de Bages segueix cap a la Torre del Moro a Castellnou de Bages i després de l’avituallament de Can Comelles, segueix cap a Callús i vorejant la muntanya de Collbaix finalment arribar a l’estadi del Congost a Manresa.

Descarrega’t el track aquí.

Reglament Marxa Rasos-Manresa aquí

Caminada Popular al Port del Comte


El mes de juliol és una bona època per fer una caminada per paratges de la Serra del Port del Compte. Amb el Refugi Bages, del Centre Excursionista Comarca de Bages, situat al mateix pàrquing de l’estació d’esquí, com a base cada any l’entitat organitza una caminada per conèixer bonics paratges del solsonès com el Puig de les Morreres, el forat de la Bòfia, els Prats de Bacies o els cims del Tossal d’Estivella, la Tossa Pelada i el Pedró dels Quatre Batlles. Al mateix temps ho podem aprofitar per pernoctar i menjar al Refugi (telèfon 680181311 / 973059066).

Refugi Bages aquí

Caminada de la Llum


La Festa de la Llum és la més universal i, alhora, la més peculiar de totes les tradicions Manresanes. Al segle XIV (1.345) la construcció d’una séquia per portar aigua a la ciutat va topar amb la negativa del bisbe de Vic Galceran Sacosta de deixar-los passar per les seves terres. Davant la desobediència dels manresans el bisbe va excomunicar a tota la ciutat fins que 21 de febrer de 1.345 (conta la llegenda) es va produir el prodigi: un raig lluminós procedent de Montserrat va entrar al temple del Carme i tots els campanars de la ciutat es van posar a repicar sols.

Per commemorar el fet històric del Miracle de la Llum. El Centre Excursionista de la Comarca de Bages organitza cada febrer i en fa més de 40, la tradicional Caminada de la Llum, que consisteix en baixar una llàntia de llum de Montserrat fins l’església del Carme de Manresa.

El recorregut consta d’uns 25 km que es completen en unes 5 hores, amb diversos avituallaments i la parada per dinar a càrrec de l’organització. La pujada es fa amb autobús, un cop al Monestir es va al cambril on es fa un breu acte de salutació i encesa de la Llum. Una tassa de xocolata calenta i coca dona el tret de sortida cap al Monestir de Santa Cecília passant pel camí dels Degotalls, per Can Martorell i Sant Cristòfol s’arriba a l’antiga pedrera de Balçamuller, on es dina. A partir d’aquí, pel raval dels Torrent colònia dels Comdals s’arriba a Manresa.

Descarrega’t el track aquí.

Conèixer l’Entorn


Conèixer l’Entorn és una activitat de l’Entitat per descobrir patrimoni i natura del nostre entorn més proper. Amb una sortida matinal cada mes donem la possibilitat de començar a descobrir l’excursionisme: una activitat en grup per paratges a vegades poc coneguts.

Volem que aquestes sortides siguin a més un punt d’intercanvi d’informació pel que fa a caminades i rutes, i on es vol que tothom pugui fer propostes per properes sortides i esdevingui un grup dinàmic de gent interessada en les caminades i en el coneixement de la Nostra Terra.

Totes les rutes aquí

Sostres Comarcals de Catalunya


Des de la secció de muntanya del CECB, proposem aquest projecte que desitgem sigui de l’interès de tothom. Ens hem proposat engegar una campanya per tal d’assolir els 43 sostres comarcals de Catalunya, amb la intenció de continuar amb aquella inquietud embrionària de l’essència de l’excursionisme; observar i conèixer el país on vivim.

Les ascensions són assolibles per la majoria d’excursionistes, cal però, remarcar que no són caminades populars i per tant cadascú s’ha de portar el que consideri necessari en funció del cim, la climatologia, etc.

Aquasub Manresa CECB       Alioth CECB       Refugi Bages CECB       FEEC CECB       FentPaisCECB